Henkilöstölahja on pysyvä kiitos hyvästä työstä

Henkilökunnan palkitseminen hyvästä työstä on jokaisen hyvän työnantajan mieluisa tehtävä. Yrityksen työntekijät ovat viime kädessä yrityksen kantava voima ja menestyksen edellytys. Ilman asiansa osaavia, yritykseen ja sen menestykseen sitoutuneita työntekijöitä yrityksen on mahdotonta pärjätä alati kiristyvässä kilpailussa. Vaikka yleensä puhutaan vain kovenevasta kilpailusta työpaikoista, käy yritysten välinen kilpailu myös parhaista työntekijöistä kiivaana. Yritykset haluvavat palkata parhaat osaajat palvelukseensa mutta mikä tärkeintä, myös sitouttaa heidät pysymään työpaikassaan pidempään. Henkilöstön palkitsemiskäytännöt ovat tästä syystä monessa yrityksessä mietinnän alla. Henkilöstön palkitseminen on yrityksille tänä päivänä myös keino erottua ja profiloitua. Arvokkaat henkilökuntalahjat ovat osa tämän päivän palkitsemiskäytäntöjä.

Lähes sadalla paikkakunnalla niin Suomessa kuin Ruotsissakin toimivan kultasepänliikeketju Kultajousi/Westerbackin yritysmyyntiyksikön myyntijohtaja Riku Helminen toteaa edustamansa yrityksen omalta osaltaan haluavan olla mukana muuttamassa yrityksien vallitsevia palkitsemiskäytäntöjä. ”Me haluamme kannustaa yrityksiä henkilöstönsä palkitsemiseen myös muilla keinoilla kuin palkalla ja palkanlisillä.”, Helminen kertoo. ”Sveitsiläinen arvokello tai arvokas, kotimaista käsityötä oleva hopeariipus on saajalleen taatusti mieleenpainuvampi ja arvokkaampi lahja kuin vaikkapa lahjan arvo käteiseksi muutettuna. Arvokelloja tunnetusti säilytetään seuraavaa sukupolvea varten, käteinen taas käytetään siinä hetkessä.”, Helminen toteaa.

Helmiselle henkilöstölahjoihin ja liikelahjoihin keskittyneen yrityksen tulee tänä päivänä pyrkiä palvelemaan yritysasiakkaitaan entistä joustavammin ja asiakkaiden toiveisiin mukautuen. Yrityksien PR-tuotteita ja profilointituotteita edustavan yrityksen oma profiili herättää myös mielenkiintoa. ”Me haluamme olla osaltamme uudistamassa ja kehittämässä yrityksien palkitsemiskäytäntöjä.”, Helminen kertoo.